Selecteer een pagina

De ‘Mei 2020 Update’ of Onderdelenupdate naar Windows 10, versie 2004 is vanaf 27 mei 2020 officieel te downloaden.

Voor veel mensen verloopt de upgrade vlekkeloos, maar door de grote aantallen combinaties van hardware en software die mogelijk zijn zullen sommigen toch tegen problemen aanlopen als ze upgraden naar versie 2004 van Windows 10.

A. Problemen en oplossingen bij upgrade naar Windows 10 2004

1. Wacht tot de update automatisch wordt aangeboden via Windows Update

Het is natuurlijk leuk om snel de nieuwste Windows 10 versie handmatig te downloaden en installeren, maar even wachten tot de Onderdelenupdate naar Windows 10 versie 2004 automatisch wordt aangeboden via Windows Update is vaak beter en kan problemen voorkomen (zoals afgebroken installaties of hardware- en software-problemen). Microsoft kan namelijk jouw pc tijdelijk blokkeren voor de upgrade als er bekende problemen zijn met je hardware.

2. Verwijder virusscanner tijdelijk

Het is nog altijd aan te raden om anti-virus en andere beveiligingssoftware van derden – tijdelijk – te deĆÆnstalleren voordat je begint aan het upgrade-proces. Na de upgrade kun je deze weer installeren.

3. Ontkoppel externe hardware

Ontkoppel voor de upgrade niet-essentiĆ«le externe hardware, zoals usb sticks, printers, luidsprekertjes, microfoons, docks, scanners, camera’s etc. Dit kan veel problemen voorkomen.

Je muis, toetsenbord en beeldscherm moet natuurlijk wel aangesloten blijven.

4. Checks die Microsoft aanbeveelt

Voordat je de upgrade doet is het handig – om problemen te voorkomen of als je deze ondervindt bij een upgrade-poging – om de volgende tips van Microsoft in acht te nemen:

  • Check je C: schijf op fouten (rechtsklik in Verkenner op Je C: schijf kies Eigenschappen | tabblad Extra | Foutcontrole – Controleren)
  • Draai de Windows Update probleemoplosser

Mocht je na deze checks nog steeds problemen hebben of heb je problemen na de update, neem dan gerust contact met ons op, telefoon (0512) 52 55 11of support@datas.nl