Selecteer een pagina

Back-up

Back-ups zijn nodig

Backups zijn niet weg te denken in de digitale wereld. De meeste telefoons maken al een back-up van de foto’s die je maakt. Maar hoe zit het met de bestanden op je computer of laptop? Wat als er een kop koffie overheen gaat? Of als je het bestand overschrijft waar je net 8 uren aan hebt gewerkt? Er zijn veel scenario’s waardoor je je bestanden kunt kwijtraken. Met een back-up kun je de kans verkleinen dat je bestanden voorgoed verloren zijn.

NAS

Een van de mogelijkheden voor het verzorgen van back-ups is de aanschaf van een NAS (Network Attached Storage) en deze kunnen wij op maat voor je samenstellen. De NAS heeft meerdere schijven die elk dezelfde informatie bevatten. Hierdoor zijn je bestanden ook veilig mocht 1 van deze schijven kapot gaat. We kunnen je adviseren in wat de beste optie is voor het veiligstellen van jouw data.

Cloud

Voor back-up via de Cloud heb je een internetverbinding nodig. Ook om bij je bestanden te komen. Dit kan dus net zo gemakkelijk vanuit kantoor, als vanuit huis of je vakantiehuisje aan zee. Ook kun je met vele Cloud aanbieders vanaf meerdere computers tegelijk bestanden veiligstellen.

We kunnen je precies uitleggen welke Cloud oplossing het beste en het veiligst is.

Server

Voor bedrijven is er natuurlijk ook de optie om via de server een back-up te maken. Dit kan ook op verschillende manieren, waaronder de Cloud. Neem gerust contact met ons op over de mogelijkheden.

Of je nu 10 GigaByte of een paar TerraByte aan opslag nodig hebt, we hebben altijd een passende oplossing voor je.

Als Cloud Integratie en Security Specialist kom ik graag bij je langs om te inventariseren welke oplossing het best bij jouw organisatie past.

Bel (0512) 52 55 11 om te kijken wat wij voor jou kunnen betekenen of vul het contactformulier in.

Eric Fransen

Manager IT